• Revisie platenwarmtewisselaars

    Revisies van platenwarmtewisselaars is specialistenwerk. Reken op FBss voor het reviseren van uw platenwarmtewisselaars.
  • 1

Revisie platenwarmtewisselaars

Kosteffectief reviseren (reinigen, dye-check, herrubberen) en herstellen van platenwarmtewisselaars

I

Interventie platenwarmtewisselaars

Demontage en montage van de platen (of wisselpaketten) op uw site, op de afgesproken tijdstippen

Herstellen platenwarmtewisselaars

Herstellen van uw complete platenwarrmtewisselaar

 

FBss is gespecialiseerd in het kosteffectief reviseren (reinigen, dye-check, herrubberen) en herstellen van platenwarmtewisselaars.



Dit doen we in onze hiervoor speciaal ingerichte werkplaats te Temse. Tevens staan we klaar om de platen bij u on-site te komen demonteren en monteren. Ook het uitwisselen van complete platenpakketten kan u aan ons toevertrouwen.

Als VCA gecertificeerd bedrijf besteden wij veel aandacht aan milieu en veiligheid, zowel bij ons in de werkplaats als bij onze klanten on-site.

Het ISO9001:2015 en ISO14001 certificaat laat ons niet alleen perfect aansluiten bij onze klanten maar heeft ook zeker zijn meerwaarde op ons bedrijfsniveau.

Wij onderscheiden ons door meerwaarde te creëren bij onze klanten. Hoe we dit doen bespreken we graag met u tijdens een persoonlijk gesprek.

Neem contact met ons op. Bel +32 (0)9/277 92 99 of mail naar info@fbss.be.

Frederik Bohy

Zaakvoerder FBss

Een greep uit ons aanbod

"De kernactiviteiten van FBss liggen erin dat we de prestaties van de processen bij onze klanten helpen optimaliseren. Dit wordt bereikt door klanten te helpen productiever en concurrerender te worden door de levering van Service-levels afgestemd op de productieprocessen bij onze klanten"



"Iedere service interventie is een onderbreking van het productieproces bij onze klant. FBss wil samen met zijn klanten de procesonderbreking tot een minimum herleiden en zit dan ook op vraag van de klant samen of initieert dit – als onderdeel van zijn serviceaanpak - om dit te bespreken en uit te werken"



FBss - ontzorgers in onderhoud van platenwarmtewisselaars

Pasteuriseren van melk

Pasteuriseren wordt voornamelijk met melk geassocieerd, deze techniek werd voor het eerst op melk toegepast door Franz von Soxleth in 1886. Er zijn twee wijdverbreide methodes om melk te pasteuriseren: hoge temperatuur/korte tijd (HTST), en ultra hoge temperatuur (UHT). Bij HTST wordt melk tot een temperatuur van 72 °C gebracht voor een periode van minstens 15 seconden, bij UHT daarentegen wordt de melk tot een temperatuur van 138 °C gebracht voor een periode van minstens 2 seconden.

De HTST-methode bereikt een vermindering van het aantal micro-organismen tot log vijf (0.00001 keer het oorspronkelijke aantal). Dit wordt als voldoende beschouwd voor alle gisten, schimmels en bedervende bacteriën. Ook zorgt dit voor een voldoende beperking van het aantal gangbare ziekteverwekkende hittebestendige organismen (onder meer de Mycobacterium tuberculosis, dat tuberculose veroorzaakt en de Coxiella burnetii, die Q-koorts veroorzaakt). Het pasteuriseringsproces moet ervoor zorgen dat de melk evenredig verwarmd wordt en dat geen deel van de melk een kortere tijd of lagere temperatuur ondergaat tijdens het proces.

HTST-behandelde melk heeft een normale, gekoelde bewaartijd van twee tot drie weken, UHT-behandelde melk daarentegen kan over een langere periode bewaard worden (twee tot drie maanden). Als men UHT-pasteurisering toepast in combinatie met een steriele behandeling en verpakkingsmethode, kan de melk gedurende langere periodes op kamertemperatuur gehouden worden.

 

Overige pasteuriseringsstandaarden en rauwe melk

Naast HTST en UHT bestaan ook andere minder bekende pasteuriseringsmethoden. Enerzijds, 'reeks-pasteurisering' (batch pasteurization), impliceert het verwarmen van grote hoeveelheden melk tot een lagere temperatuur (68 °C) voor een langere periode (ongeveer 30 minuten). Anderzijds, 'hoge hitte/korte tijd'-pasteurisering (HHST). Deze methode ligt ergens tussen HTST en UHT qua tijd en temperatuur. Pasteuriseren creëert zowel tijdelijke als permanente veranderingen van proteïnes in de melk.

De meeste wetgevingen laten geen dubbel pasteuriseren toe. Een warmtebehandeling aan lagere temperaturen voor een kortere periode wordt soms uitgevoerd. Deze melk is dan 'rauwe' melk, of verwarrend, ook wel niet-gepasteuriseerde melk. Deze melk mag niet 'gepasteuriseerd' genoemd worden, hoewel ook hier de meeste ziekteverwekkers gedood zijn.

'Rauwe' melk is recentelijk steeds populairder geworden door de geclaimde heilzame werking. Voorstanders van 'rauwe' melk maken er aanspraak op dat deze melk sommige bestanddelen bevat die bij het pasteuriseringsproces verloren gaan. Zo bevat deze melk onder meer de immuclobines en enzymen lipase en fosfatase. 'Rauwe' melk bevat ook zo'n 20% meer vitamine B6.

Sommige medici wijzen er echter op dat bepaalde mensen beter geen 'rauwe' melk kunnen drinken. Hierbij wordt meestal verwezen naar zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, zij die een immunosuppresieve behandeling ondergaan voor onder meer kanker, een orgaantransplantatie of auto-immuunziekten, en zij die een immuunziekte hebben zoals aids.

In Afrika wordt melk gekookt zodra ze gemolken is. Het koken verandert de smaak van de melk echter aanzienlijk.

 

Bron: Wikipedia

 

Voor het pasteuriseren van melk gebruikt men veelal platenwarmtewisselaars van Alfa Laval (Clip6, CLip8, Clip10) of Tetra Pak (C6, C8, C10, M3 base, M6 base en M10 base). Ook APV (N35, N50) heeft hier toestellen voor.

FBss heeft ruimschoots ervaring in het reviseren of het oplossen van problemen met deze toestellen.

 Contacteer ons voor meer informatie. 

 

   

Wij kunnen u ook van dienst zijn voor:

Waarom voor FBss kiezen?

FBss is een betrouwbare partner, die zijn klanten in iedere fase van het project de beste service wil aanbieden.

Onze firma is gespecialiseerd in het reviseren van platenwarmtewisselaars voor ...

Lees verder

Bent u nog niet overtuigd?

Neem dan contact met ons op en leer ons kennen of vraag naar referenties. Wij kijken er alvast naar uit om u te leren kennen.

 

FBss - ontzorgers in onderhoud van platenwarmtewisselaars

Over ons

Onze slagkracht kenmerkt zich door ervaring, flexibiliteit, kwaliteit van onze dienstverlening en strikte opvolging, gekoppeld aan het prioritair stellen van continuïteit van de processen bij onze klanten.

Contactgegevens

FBss BV
Frank Van Dyckelaan 10
9140 Temse - België

+32 (0)9/277 92 99
info@fbss.be

24/7 servicedienst

Laatste blog items

Feed not found.