• Home
  • Platenwarmtewisselaars
  • Revisie platenwarmtewisselaars

Als specialist in het reviseren van platenwarmtewisselaars staat FBss voor u klaar om uw platenwarmtewisselaar op een professionele en meest economische manier terug in perfecte staat te brengen. 

 

Dit doen we volgens onderstaande cyclus: 

1) Ontvangst: bij ontvangst van de platenwarmtewisselaar of het platenpakket volgt een inventarisatie van het type platen, configuratie van het pakket en een eerste vaststelling betreffende vervuiling en eventuele beschadigingen.
2) Voorreiniging: door middel van hoge drukreiniging wordt het grofste vuil verwijderd.
3) Reiniging: specifieke chemische reiniging volgens het type vervuiling en plaatmateriaal.
4) Drogen: gedurende het revisieproces worden de platen van de platenwarmtewisselaar 2 keer in een grote oven gedroogd. Dat is na de reiniging van de platen en na het cracktesten van de platen.
5) Cracktesten: haarscheurtjes en miniscule gaatjes worden hiermee zichtbaar. Dit doen we met rood/wit vloeistof.
6) Reparatie: lichte vervormingen aan de dichtinggroef kan worden hersteld.
7) Plaatsen van nieuwe dichtingen: clip- of lijmpakkingen worden op de plaat aangebracht.
8) Vulkanisatie: om een betere hechting te garanderen kunnen gelijmde dichtingen een bepaalde tijd in een oven en op een bepaalde druk opgewarmd zodat de lijm zich beter kan verdelen in de pakkinggroef. Voor specifieke toepassingen kan ook een 2 componenten verlijming gebeuren.
9) Eindcontrole: alvorens de platen te verpakken volgt er eerst nog een eindcontrole om zeker te zijn dat alle pakkingen goed liggen en er geen overbodige lijmresten aanwezig zijn.

   

  • Complete toestellen: na montage van de platen in het frame worden beide kanten op de nodige testdruk afgetest. U ontvangt hiervan een attest.
  • Demontage/montage: onze techniekers komen bij u de platen demonteren en na de volledige cyclus hierboven beschreven, terug monteren.
  • Onderdelen: verkoop van zowel dichtingen als platen voor alle types platenwarmtewisselaars.

 

ALFA LAVAL, APV, ARSOPI, BARRIQUAND, BELL & GOSSETT, CETETHERM, CIPRIANI, CHAROT, DONGHWA, DHP, FIORINI, FISCHER, FUNKE, GEA, HISAKA, IDMC, ITT, KAPP, KELVION, MUELLER, POLARIS, POSITRON, REHEAT, SCHMIDT, SONDEX, SPX, SWEP, TETRA PAK, TRANTER, VICARB, ...

 

Over ons

Onze slagkracht kenmerkt zich door ervaring, flexibiliteit, kwaliteit van onze dienstverlening en strikte opvolging, gekoppeld aan het prioritair stellen van continuïteit van de processen bij onze klanten.

Contactgegevens

FBss BV
Frank Van Dyckelaan 10
9140 Temse - België

+32 (0)9/277 92 99
info@fbss.be

24/7 servicedienst

Laatste blog items

Feed not found.